Sök:

Våra hästar

     

AC-Sir Obama af Engvang

Född:2009
Kön:Vallack
Ras:Connemara
Färg:skimmel
Härstamning:
Mankhöjd:145 cm

Obama, som han kallas, är en Connemara valack som är född 2009. Han kom till Viarp 2014 och är super snäll i stallet men uppskattar när ryttaren har tid på sig innan ridningen för att lära känna honom lite bättre. I ridningen är han känslig för plötsliga rörelser men om man är lugn så är han underbar att rida. I hoppningen är han snäll och hopar allt man styr på.

Altius

Född:2004
Kön:Vallack
Ras:tjeckiskt halvblod
Färg:Brun
Härstamning:
Mankhöjd:ca. 165

Altius är född 2004 och kom till Viarp 2011. Han älskar att få uppmärksamhet i stallet. I ridningen är han trygg och snäll. Han passade in perfekt i lektionsverksamheten från första dagen! Han är även säker och okomplicerad i hoppningen både för dig som är nybörjare och för dig som rider i en mer avancerad grupp. 

Ballinacogh Macey

Född:2006
Kön:Sto
Ras:Irländsk korsning
Färg:Brunskäck
Härstamning:
Mankhöjd:ca. 165 cm

Ballina, som hon kallas, är importerad från Irland och är född 2006. Hon kom till viarp 2011 och är en gosig och mysig häst i stallet. Kontrollera noga före och efter ridning att hon inte fått något skav av sadelgjorden eftersom hon har känslig hud. Ballina är mjuk och känslig att rida. Hon är duktig i både dressyr och hoppning och ger sin ryttare en trevlig och trygg känsla.        

 

Ballyduff Boy

Född:2009
Kön:Vallack
Ras:Connemara
Färg:Skimmel
Härstamning:e. Ballybeg JJ - Monaghanstown Fionn
Mankhöjd:

Boy, som han kallas, är född 2009 och är en D-ponny. Han kom till Viarp 2016 och är en super snäll ponny i stallet och älskar när barnen pysslar med honom. Han är en okomplicerad ponny att rida och har lärt sig sitt jobb på ridskolan snabbt. Boy tycker om att lära sina elever att rida och går därför lika bra på nybörjarlektionerna som på de mer avancerade lektionerna.

Blenner

Född:2014
Kön:
Ras:Irländsk Sporthäst
Färg:skimmel
Härstamning:e: The Swarty Hero u: Vivento
Mankhöjd:

Blenner är född 2014 och kom till Viarp i augusti 2020. Han är en pigg, känslig och lyhörd häst som gillar en stadig och mjuk hand i ridningen. Han går lika gärna ett härligtdressyrpass som hoppning. I boxen är han försiktig så man måste ta det lugnt och gosa gärna lite extra så att han känner sig trygg. Under vintern 20-21 slussas han in i verksamheten samtidigt som han utbildas sidan av.

Blomberg

Född:1999
Kön:Vallack
Ras:sv ridponny
Färg:brunskimmel
Härstamning:
Mankhöjd:120 cm

Blomberg är en B-ponny född 1999. Han kom till Viarp 2007 och har blivit mångas favorit då han är en snäll och mysig ponny i stallet. På lektion är han en trygg och säker ponny men kan ibland bli lite tjurig på de andra hästarna om de kommer för nära, håll därför ordentligt avstånd till de andra hästarna. Blomberg älskar att hoppa och är även en duktig tävlingsponny som har vunnit många priser.  

Coolfin Emma May

Född:2015
Kön:Sto
Ras:Irländsk ponny
Färg:Skimmel
Härstamning:
Mankhöjd:

Emma, som hon kallas, kom till Viarp våren 2021 och är ett D-ponny sto som är född 2015. Hon är en försiktig tjej som lätt kan bli rädd med för hastiga rörelser men är man bara mjuk och lugn så är hon en mysig ponny som gillar att gosa. I ridningen är hon fortfarande under utbildning och vidarutbildas fortfarande sidan om ridlektionerna. Dock är hon väldigt snäll och när hon förstår vad hon ska göra så jobbar hon med sin ryttare på ett positivt och engagerat sätt.    

Crosshue Regina

Född:2015
Kön:Sto
Ras:Irländsk Sporthäst
Färg:Skimmel
Härstamning:Rebel Mountain - Golden Trump
Mankhöjd:

Regina, som hon kallas, är ett sto född 2015. Hon kom till Viarp i april 2020. Hon började så smått att skolas in i lektionsverksamheten under hösten 2020. Regina är en mysig häst i stallet. Hon är en snäll tjej som gillar att jobba och bli riden. Hon hoppar fint med lagom mycket rygg så att ryttaren lätt kan följa med. 

Duncan

Född:2011
Kön:
Ras:Irländsk ponny
Färg:Svartskäck
Härstamning:
Mankhöjd:C-ponny

Duncan är en C-ponnyvalack född 2011. Han kom till ridskolan 2019 och skolades in under höstterminen 2019. Utseendemässigt är han en riktig nallebjörn med massor av hovskägg och mustasch. Han är snäll och go i stallet och har börjat känna sig hemma här på ridskolan. I ridningen är han framåt men snäll och gillar både hoppning och dressyr.

Fabian

Född:2005
Kön:Vallack
Ras:Fjording
Färg:gulblack
Härstamning:imp Danmark
Mankhöjd:ca 140 cm

Fabian är en C-ponny född 2005. Han kom till Viarp 2009 och är stallets pajas som ofta ger oss ett gott skratt. Fabian är snäll i både hoppning och dressyr när man rider. Ibland testar han dock om man verkligen måste trava, eller om han kanske kan få gå bort till kompisarna på andra volten. Han är snäll i stallet och älskar när ryttaren har extra tid att stå och mysa en stund. Fabian är även inkörd och är en duktig körhäst!

 

Filippa Ester

Född:2006
Kön:Sto
Ras:fjording
Färg:gulblack
Härstamning:imp Danmark
Mankhöjd:ca 140 cm

Filippa, som hon kallas, är en C-ponny 2006. Hon kom till Viarp 2009 och är snäll och gosig i stallet och lägger gärna sitt huvud i ditt knä för att mysa. I ridningen är hon trygg och känslig. På hopplektionerna är hon säker och hoppar lagom högt. Filippa är även en trygg körponny! Hon får ofta vara med på olika uppvisningar som påskshow och julbazar för att visa upp körningen! 

High Sierra

Född:2014
Kön:Sto
Ras:Irländsk ponny
Färg:brunskäck
Härstamning:Okänd
Mankhöjd:

Sierra, som hon kallas, är ett D-ponny sto född 2014 och som är importerad från Irland. Hon kom till Viarp i september 2019. Sierra är en mysig ponny i stallet men ogillar när det är mycket stoj och stim, då kan hon lägga öronen bakåt och nafsa. Det går då bra att stänga gallret till hennes boxdörr. I ridningen är hon en riktig pärla och redan från ung ålder var hon en trygg ponny för de flesta av ridskolans elever. Hon gillar både hoppning och dressyr.

Jackson

Född:2002
Kön:Vallack
Ras:halvblod
Färg:Fux
Härstamning:e Dardel u. Radestown Sunshine
Mankhöjd:160 cm

Jackson är en liten storhäst som är född 2002. Han kom till Viarp 2009 och är en riktig kelgris och vill att man klappar och gosar med honom innan ridpasset och vill att man tar det lugnt när man sadlar och spänner sadelgjorden. Använd gärna pallen när du sitter upp så undviker du att sätta tån i hans mage. Jackson är lika duktig i dressyren som i hoppningen. Han är mjuk och lydig att rida och trivs bäst när ryttaren har en mjuk, stadig hand. 

 

Kec Kingdom Rebel

Född:2010
Kön:Sto
Ras:Irish Sport Horse
Färg:mörkbrun
Härstamning:e: O.B.O.S Quality 004
Mankhöjd:

Kec Kingdom Rebel är ett sto född på Irland och kom till oss i december 2017. Rebel, som vi kallar henne, är en ängel i stallet och gosar gärna en stund när tid finns. I ridningen är hon en klippa och försöker alltid göra sitt bästa. Hon är lite känslig för publiken på läktaren och kan ibland bli skrämd om någon rör sig för hastigt. Rebel är en av stallets hoppstjärnor och flyger lätt över hindren med en härlig teknik.

Kec Penny Quality

Född:2012
Kön:Sto
Ras:Irish Sport Horse
Färg:mörkbrun
Härstamning:
Mankhöjd:

Penny, som hon kallas, kom till Viarp våren 2021 och är ett litet sto född 2012 på Irland. Hon är en snäll tjej i stallet och uppskattar stunden innan ridlektionen med sin ryttare. Om man ska hämta henne i hagen kan det dock vara svårt då hon ibland kan vara svår att fånga, men med lite godis i fikan fungerar det också. I ridningen är hon snäll men fortfarande orutinerad. Hon har ganska stor galopp för sin storlek så det gäller att hitta en bra balans och rym som ryttare.    

Lindhagas Star

Född:2005
Kön:Vallack
Ras:russ
Färg:fux
Härstamning: e.Drömprinsen u. Love
Mankhöjd:126 cm

Star, som han kallas, är en B-ponny som är född 2005. Han kom till Viarp 2008 och tycker om att bli ompysslad i boxen men är känslig och får inte vara uppbunden i boxen, utan en medhjälpare får hålla honom i grimskaft. I ridningen är Star en snäll och trygg ponny åt det pigga hållet. Han är känslig och lydig och duktig på att hoppa. Star tycker om ryttare med mjuka händer, även om han ibland blir lite snabb så är det viktigt att mjukna på tyglarna så fort han lyssnar på förhållningarna.

Miranda

Född:2007
Kön:Sto
Ras:svensk ridponny
Färg:fux
Härstamning:
Mankhöjd:130

Miranda är ett B-ponny sto som är född 2007. Hon kom till Viarp 2015 och i stallet är hon snäll och gossig och läger gärna sitt huvud i din famn för att mysa. Hon är en framåt och pigg ponny som vill ha en mjuk men bestämd ryttare. I dressyren är hon välutbildad och trevlig. Miranda hoppar även bra men stort och vill gärna att ryttaren tar ett litet mantag i språnget så man inte råkar dra henne i munnen. 

Model County Fred

Född:2010
Kön:Vallack
Ras:Connemara
Färg:Skimmel
Härstamning:Okänd
Mankhöjd:

Freddie, som han kallas, är född 2010 och är en D-ponny. Han kom till Viarp 2016. Redan när han var relativt ny i stallet blev han snabbt mångas favorit och ridlärarnas klippa på lektionerna. Han älskar uteritter där han går fram överallt och är lugnet själv. Freddie är en klippa både i hoppningen och dressyren och är en mjuk och fin häst att rida.

Pablo

Född:2005
Kön:Vallack
Ras:Halvblod
Färg:Mörkbrun
Härstamning:
Mankhöjd:164

Pablo är en valack som är född 2005. Han kom till Viarp 2014 och är mysig och välkomnande i stallet och älskar att bli kliad. Pablo är snäll att rida och bär sin ryttare lugnt och säkert. Han är utbildad i dressyren men tycker ibland att det är lite tråkigt att utöva det, en mjuk och följsam hand och sits behövs så att han inte blir stark. Hoppningen är hans bästa sida och han älskar att hoppa alla typer av hinder.  

Paris

Född:2004
Kön:Sto
Ras:Imp. Tyskland
Färg:Brun
Härstamning:
Mankhöjd:168 cm

Paris är ett sto som är född i Tyskland 2004. Hon kom till Viarp 2015 och är snäll i stallet och älskar att bli ompysslad. Paris är välutbildad i dressyren och är snäll och trygg i ridningen. Hon får den mest osäkra ryttaren att tro på sig själv. I hoppningen är hon super snäll och hoppar enkelt med fin teknik och följsamhet, men hon behöver ibland se hindret en gång först. Hon älskar att rida ut och går gärna först i ledet och visar de andra vägen, gärna tillsammans med bästisen Rovena. 

Pluto

Född:2003
Kön:Vallack
Ras:Ridponny
Färg:br leopardtigrerad
Härstamning:imp Holland
Mankhöjd:147 cm

Pluto är född 2003 och är en D-ponny valack. Han kom till Viarp 2008 och i stallet är han en snäll ponny som gillar att bli borstad. Han är en trevlig och snäll ponny i ridningen. Pluto är ibland lite lat så det gäller att rida aktivt med säte och skänkel. Han är säker i hoppningen, men självklart gör han inte allt av sig själv utan behöver hjälp av dig som ryttare för att hålla ett bra tempo.

 

Rovena

Född:2004
Kön:Sto
Ras:Imp. Litauen
Färg:Brun
Härstamning:
Mankhöjd:168 cm

Rovena är född 2004 och kommer från Litauen där hon även fått föl. Hon kom till Viarp 2015 och är snäll i stallet och har ofta öronen framåt så fort det händer något där. Rovena är en pigg och framåt häst i ridningen. Hon är snäll och trevlig i dressyren men vill gärna ha en mjuk och stadig hand. I hoppningen är hon snäll men pigg och ivrig och behöver därför en extra lugn och stadig hand där. Hon försöker alltid göra sitt bästa. Hon älskar att rida ut och går gärna först tillsammans med bästa kompisen Paris.   

Shanbally Tom Said

Född:2015
Kön:Vallack
Ras:Irish Sport Horse
Färg:svartbrun
Härstamning:e: Ricardo Royale
Mankhöjd:

Tom, som han kallas, är en valack född 2015. Han kom till Viarp i mars 2020. Tom är en gosig häst i stallet och älskar när ryttaren tar sig tid att umgås lite extra med honom innan ridlektionen. I ridningen är han snäll men ryttaren behöver själv vara stadig och lugnt visa vägen framåt. Han utvecklas hela tiden i både dressyr och hoppning och vi tror att han kommer bli mångas favorit framöver.

Simba

Född:2006
Kön:Sto
Ras:Shetlandsponny
Färg:rödskäck
Härstamning:
Mankhöjd:107 cm

Simba är född 2006. Hon kom till Viarp 2010 och är stallets minsta ponny med sina 105 cm. Simba är snäll i boxen och perfekt för de minsta barnen att pyssla med själv. Hon har vattenhink, kolla gärna så hon har rent vatten. I ridningen är hon snäll och pigg och hon är även inkörd. Simba är dock känslig i sin mun, så tänk på att bara ta försiktigt i tyglarna när du ska svänga eller bromsa henne.

 

Sunny

Född:2009
Kön:Vallack
Ras:Ridponny
Färg:
Härstamning:e. Castleside JJ Junior u. Sheeba Diva
Mankhöjd:148

Sunny är född 2009 och är en D-ponny valack. Han kom till Viarp 2014 och är en snäll och mysig ponny att hålla på med i stallet. Han är välskolad och gillar både hoppning och dressyr och är trots sin storlek en lätt och smidig ponny att rida. Han älskar även att rida ut där han är trygg och snäll.

 

Torpets Allena

Född:2004
Kön:Sto
Ras:Gotlandsruss
Färg:brun
Härstamning:e. Citrus - Haj
Mankhöjd:

Allena, som hon kallas, är ett B-ponny sto född 2004. Hon kom till Viarp 2016. Hon är snäll i boxen och tycker att det är mysigt med lite gos före och efter lektionerna. I ridningen är hon mycket snäll men lite lat, men med rätt teknik får man henne glatt framåt. Hon tycker det är roligt med det mesta och uppskattar både hoppning dressyr och uteritter, även om man måste passa henne så hon inte stannar och äter i vägkanten.

Vero Moda

Född:2010
Kön:Sto
Ras:Svenskt Halvblod
Färg:brun
Härstamning:e. Careful - Indus
Mankhöjd:

Vera, som hon kallas, är ett svenskt varmblodssto född 2010.  Hon kom till Viarp i november 2016 och har haft ett föl innan dess och har även hunnit med att tävla en del i hoppning. I stallet är Vera otroligt snäll och älskar att bli ompysslad. Ägna gärna lite tid åt henne innan ridpasset. Hoppningen är hennes starka sida, men utvecklas varje vecka i dressyren. I ridningen är det viktigt att du som ryttare har en stadig sist och är lätt i handen, då trivs hon som bäst. Vera försöker alltid att samarbeta och gör alltid sitt bästa.

Viggo

Född:2009
Kön:Vallack
Ras:Korsning
Färg:brun
Härstamning:
Mankhöjd:

Viggo  är en D-ponnyvalack född 2009. Han kom till ridskolan hösten 2019 och är mångas favorit i stallet eftersom att han är så snäll. I ridningen är han välskolad och älskar att jobba. Med tidigare ägaren har Viggo varit ute på tävlingsbanorna i både hoppning och dressyr. Han är lagom pigg och tycker jobbet på ridskolan är kul med både dressyr-, hopp- och uterittsträning.  

Wendelise

Född:2003
Kön:Sto
Ras:imp. Holland
Färg:Brun
Härstamning:
Mankhöjd:170 cm

Wendelise är ett sto som är född 2003 och importerad från Holland. Hon kom till Viarp 2013 och är en nyfiken häst. I ridningen är hon känslig, mjuk och fin att rida. Hon är välskolad i dressyren och rör sig lagom stort. Wendelise tycker det är jätte kul att hoppa, blir pigg och framåt, ha därför mjuka händer och ta ett mantag innan hindret.

 

Woodbine Bandit Bob

Född:2011
Kön:Vallack
Ras:Connemara
Färg:mörkbrun
Härstamning:e. Mirah´s Oyster Bandit - Rosenaharley Rowley
Mankhöjd:

Bandit, som han kallas, är född 2011 och är en D-ponny. Han kom till Viarp 2016 och är en snäll häst i stallet och gillar uppmärksamhet. Hans unga ålder när han kom gjorde att han utbildades sidan om lektionerna under första tiden. Men numera har han kommit in verksamheten helt. Bandit är en välbyggd ponny med fantastisk hoppteknik.

Önnarps Rizzla

Född:2008
Kön:Sto
Ras:Connemara
Färg:bork (golden dun)
Härstamning:
Mankhöjd:146

Rizzla, som hon kallas, är ett D-ponny sto som är född 2008. Rizzla köptes av Viarp på auktion sommaren 2012 och reds då in. Det har visat sig vara ett bra köp då hon blivit mångas favorit. I stallet är hon en riktig kelgris och vill gärna vara med. Rizzla är snäll och duktig både i dressyr och  i hoppning. Hon är känslig och mjuk och lär sig snabbt vad ryttaren kräver av henne. Hon vill inte komma för nära de andra hästarna i ridningen.